2014-10-26 11:36:19• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Meli: Kedves doktornő, 3 hónapos kislányom bal szeme már egy hete könnyezik! Ön szerint várjak még, vagy milyen orvoshoz vigyem ha nem múlik el? Kicsit csipásodik, de nem mindig. Kb. mielőtt könnyezett, azt hiszem megütötte a szeme sarkánál az orra mellett, mert kicsit kikékült, pont a bal oldalon. Arra gondoltam attól lehet, de vagyok biztos benne! Ön szerint várjak még, hátha elmúlik?

Dr Szatmári Anamária: Kedves Meli! Véleményem szerint a háziorvos az első, aki megnézheti a babát és utánna ha ő is úgy gondolja, akkor a szemorvos a következő. De mindenképpen mielőbb látnia kell orvosnak.
Minden jót kívanok.

Kérdezd Dr. Szatmári Anamáriát ide kattintva.


Evi: Júniusban egy ismerősöm megmasszírozott, de egy pontban erősebben nyomta meg a nyakcsigolyámat véletlenül. Akkor felszisszentem, de azóta hullámszerűen nyomást érzek a fejemben. Kinél (röntgen, ortopédia, csontkovács) tudnám megvizsgáltatni, ha (mikro)sérülés történt?

Dr. Borz Tibor: Egy mágneses rezonanciás vizsgálat (MRI, RMN) pontos képet tud nyújtani a morfológiai elváltozásokról,

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva.


Polimer: Kedves Csilla! A 2013-ban szüretelt olszrizlingből készült bor kb. két hete újra erjedésnek indut. A teli 50 literes üvegballonban lévő kotyogó 5 percenként buborékol. Mit tanácsol? Kénezzem le vagy kezeljem káliumszorbáttal? Kénezésre én 5%-os kéndioxid oldatot használok. Várom megtisztelő válaszát.

Serli Csilla: Kóstolja meg, amennyiben az íze megfelel kénezze le. A káliumszorbátot ne használja. Első kénezéshez  jobbnak tartom a borkén használatát.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva.


Andi: Jó napot doktor úr. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges az, hogy a fiamnak régebben lenn voltak a kis golyói most pedig nem jönnek le, csak mütéti úton lehet rajta segiteni? A fiam 1 éves 10 hónapos. Köszönöm.

Dr. Szatmári Lajos:
Kedves Andi, a here születéskor a zacskóbam kell legyen, utána csak műtéttel lehet és kell lehozni. Az ideális kor az 1 év és 6 hónap.

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: